Sağlıklı yemek tabağı nasıl olmalı?
Sağlıklı beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini dengeli bir şekilde almayı gerektirir. Dengeli bir tabak ise bunun temelini oluşturur...
Öğünlerimizde dengeli bir tabak, her öğünde karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerin ideal oranlarda bulunmasını sağlar.
Bu denge, enerjinizi korumanıza, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize ve uzun vadede kronik hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.

Sağlıklı beslenmenin temelinde çeşitlilik ve dengenin yattığını söyleyen Diyetisyen İrem Canıtez ''Her öğünde farklı besin gruplarını bir araya getirmek bizim için vazgeçilmez olmalıdır.'' dedi.

Sağlıklı beslenme için dengeli tabağın önemini vurgulayan Canıtez 'sağlıklı bir tabağın' nasıl olması gerektiği konusunda ipuçları verdi.

Peki, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve tahıl grubu, meyve grubu ile sebze gruplarını öğünlerimizde ne miktarda tüketmeliyiz?
İşte Diyetisyen İrem Canıtez'in konuyla ilgili kaleme aldığı o yazısı: