iftarda ne pişireyim?
Ramazan ayında iftar sofraları hazırlamak bazen zor olabilir. "Ne pişirsem?" sorusuyla her gün uğraşmamanız için sizin için özel, doyurucu ve hafif bir iftar menüsü hazırladık.

Bugünün menüsünde; ayran aşı çorbası, pratik kıymalı pide, ferah domates salatası ve tatlı olarak da kolay baklava var.
İşte tüm tarifler ve püf noktalarıyla sofralarınızı şenlendirecek harika menümüz:
1) Ayran Aşı Çorbası Tarifi
Ramazan sofralarının ferah ve hafif lezzeti, ayran aşı çorbasını mutlaka denemelisiniz. Üstelik pişirme derdi olmadan pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 300 gram süzme yoğurt
- 250 gram normal yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- Tuz
Yapılışı:
- Buğdayı önceden haşlayıp süzün.
- Yoğurtları bir kaba alıp çırpın. Tuz, haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyerek iyice karıştırın.
- Kıvamını ayarlamak için soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek çorbayı tamamlayın.
- Servis etmeden önce buzdolabında soğutun. Üzerine isteğe bağlı nane serperek servis yapabilirsiniz.
2) Pratik Kıymalı Pide Tarifi (Milföyden)
Milföy hamuru ile açma derdi olmadan hazırlayacağınız bu pratik kıymalı pide sofranıza lezzet katacak.
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Üzeri için rende kaşar peyniri
Yapılışı:
- Kıymayı, domatesi, biberi ve soğanı rondoda çekip püre kıvamına getirin.
- Harca tuz ve karabiber ekleyin.
- Milföyleri çok inceltmeden açın, harcı üzerine eşit şekilde yayın ve kenarlarda boşluk bırakın.
- Kenarları kıvırıp yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip 5 dakika daha fırında tutun.
- Altı ve üstü kızarınca pideler hazır!
3) Ferah Domates Salatası Tarifi
Kıymalı pidenizin yanında iyi gidecek, ferah ve hafif bir salata tarifi…
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet salatalık
- Yarım soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz, sumak (üzeri için)
Yapılışı:
- Domates, biber, salatalık ve soğanı doğrayın. (Domatesleri biraz iri kesin.)
- Maydanozları ince kıyın ve karışıma ekleyin.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
- Üzerine sumak serperek servis edin.
4) Kolay Baklava Tarifi (Hazır Baklavalık Yufkadan)
Baklava açmak zor olabilir ama hazır baklavalık yufkayla bunu kolayca yapabilirsiniz. İşte size zahmetsiz bir baklava tarifi…
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka (40 yaprak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- Ceviz veya Antep fıstığı içi
Şerbet için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın; su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ardından soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritip üzerindeki köpüğü alın, sıvı yağ ile karıştırın.
- Fırın kabını yağlayıp 2 kat yufkayı serip üzerine yağ sürün. 20 kat olana dek devam edin.
- 20. kata geldiğinizde ceviz ya da fıstık serpin. Kalan 20 kat yufkayı aynı şekilde dizip yağlayın.
- En üstü de yağladıktan sonra baklavayı dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.
Ramazan ayında iftar sofralarınızı şenlendirecek bu kolay tariflerle hem sağlıklı hem de doyurucu menüler hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!