iftara ne pişirsem?
Ramazan ayında iftar sofraları hazırlamak bazen zor olabilir. "Ne pişirsem?" sorusuyla her gün uğraşmamanız için sizin için özel, doyurucu ve hafif bir iftar menüsü hazırladık.

Ramazan ayında her gün iftara ne pişirileceğini düşünmek yorucu olabilir. İşte size, sofranızı hem pratik hem de lezzetli yemeklerle dolduracak bir menü önerisi: Düğün Çorbası, Tavuk Sote, Domatesli Pilav, Coleslaw Salata ve Portakallı Haşhaşlı Tatlı.
İşte tariflerin adım adım hazırlanışı ve püf noktaları…
1) Düğün Çorbası Tarifi
İftar sofralarınıza yakışan, doyurucu ve besleyici bir başlangıç olan düğün çorbasıyla menümüze başlayalım.
Malzemeler:
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 1,5 litre su
- 3 yemek kaşığı un
- 300 gram yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- Tuz, pul biber, nane, toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Kuzu etini suyla haşlayıp soğuduktan sonra didikleyin.
- Ayrı bir kapta yoğurt, un ve limon suyunu çırpın. Çorbadan biraz sıcak su alarak ılıştırın ve tencereye yavaşça ekleyin.
- Didiklenmiş etleri de ilave ederek kıvam alana kadar pişirin.
- Üzeri için tereyağını eritip baharatlarla kavurun ve servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.
2) Tavuk Sote Tarifi
Lezzetli, sağlıklı ve pratik bir ana yemek olan tavuk sote, iftar sofranızı şenlendirecek.
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 domates
- 1 büyük soğan
- 1 yeşil biber, 1 kırmızı kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:
- Tavada sıvı yağı ısıtın. Tavukları ekleyerek renk alana kadar kavurun.
- İnce doğranmış soğan, biber ve domatesleri ekleyip karıştırarak kavurun.
- Baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
3) Domatesli Pilav Tarifi
Tavuk sotenin yanında farklı ve renkli bir pilav arayanlar için ideal olan domatesli pilavı deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Pirinçleri yıkayıp tereyağında hafif kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
- Üzerine sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Demlenmesi için pilavı 10 dakika bekletin.
3) Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi
Restoranlarda severek yediğimiz Coleslaw salatasını evde de kolayca hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 küçük beyaz lahana
- 1 büyük havuç (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Lahana ince ince doğranır, üzerine rendelenmiş havuç eklenir.
- Şekeri ekleyip lahanaları hafifçe ovun.
- Ayrı bir kapta yoğurt, limon suyu ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın.
- Sosu lahanayla buluşturup güzelce karıştırın. Soğuk servis edin.
4) Kolay Haşhaşlı Portakallı Tatlı Tarifi
İftar sofranıza tatlı bir dokunuş yapacak, portakal aromalı hafif bir tatlı…
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilin
Şerbet için:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Üzeri için:
- Mavi haşhaş tohumu
- Ceviz veya Antep fıstığı içi
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyin, soğumaya bırakın.
- Eritilmiş tereyağı, irmik, pudra şekeri, yumurta, portakal rendesi, un, vanilin ve kabartma tozunu yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp kurabiye şeklinde yuvarlayın, ortasına ceviz koyun.
- Önce süte sonra haşhaşa batırarak fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
İşte Ramazan boyunca dengeli ve pratik tariflerle donatabileceğiniz harika bir menü! Yemek hazırlamak artık yük değil, keyif olacak. Bu tariflerle hem sağlıklı beslenecek, hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. Şimdiden afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar!