Üretilen aspirler, vatandaşların sofralarında yağ olarak yer aldı!
Tarlardan sonra sofralarda yer aldı. Şereflikoçhisar Belediyesinin ürettiği aspirler, vatandaşların sofralarında yağ olarak yer almaya başladı.
Aspirler, topraktan sonra sofralarda
Yerli üreticiye sağladığı desteklerle dikkat çeken Şereflikoçhisar Belediyesi, aspir üretimini de gerçekleştiriyor. Bu üretim, sofralara taşındı. Aspirler, vatandaşların sofralarında yağ olarak yer almaya başladı.
Sosyal yardım alan ailelere destek
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, belediyeye ait tarım arazilerinde aspir üretimi gerçekleştirdiklerini, hasat edilen aspirlerde elde edilen yağları sosyal yardım alan ailelere ulaştırdıklarını ve ekonomilerine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Şereflikoçhisar Belediyesinin Tarım Danışmanlık Birimi gözetiminde üretilen aspir bitkisinin yağ çıkarıldıktan sonra kalan posası, yeniden tarımsal üretimde gübre olarak kullanılıyor.

Mustafa Koçak, ilçede tarım faaliyetlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Şereflikoçhisar Belediyesi iş birliğiyle yürütülen projeler sayesinde sürekli olarak güçlendirildiğini ifade etti.
Üreticiye destek sürüyor
Koçak, ilçede üretimi desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Aspir üretiminde çiftçilere yüzde 50 hibeli aspir tohumu desteklemelerinin ön başvurularını almaya başladıklarını aktaran Mustafa Koçak, tarım arazilerinde ürün çeşitliliğini artırdığını ve fazla su tüketimi istemeyen bitkilerin üretilmesi konusunda teşviklerde bulunduklarını ifade etti.
Aspir bitkisi nedir?
Aspir bitkisi, kuraklığa dayanıklı yapısıyla bilinen, sarı veya turuncu çiçekler açan bir yağ bitkisidir. Tohumlarından yemeklik yağ üretilir, geriye kalan posası ise hayvan yemi veya doğal gübre olarak değerlendirilir.
