Ayva reçeli nasıl kırmızı olur, Evde ayva reçeli yapmanın püf noktaları?
Kışlık reçeller arasında en sevileni olan ayva reçeli tarifi nasıl yapılır hanımlar tarafından merak ediliyor. Ayva reçelinin kırmızı olması reçeli hazırlarken en önemli noktalardan biridir. Peki ayva reçeli nasıl kırmızı olur? İşte en güzel ayva reçeli tarifi ve püf noktaları...

Ayva reçeli en sevilen reçeller arasında yer alıyor. Bu yüzden hanımda sofralarında ayva reçeli görmek istiyor. Peki ayva reçeli nasıl kırmızı olur, püf noktaları neler, gelin hep beraber bakalım..
Ayva Reçeli Nasıl Kırmızı Olur?
Ayrılan ayva çekirdekleri atmayın reçelin üzerine serpin.
Biraz su, birkaç adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın da ilave edin ve pişmeye bırakın. Kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Pişen çekirdekler ona kırmızı rengini verecek yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Ayva Reçeli Yapımının Püf Noktaları
Öncelikle ayva seçimi çok önemlidir. Çürük olmayan hafif sulu sert ayvalar reçel için uygundur. Ayrıca ayvaları soyduktan sonra kararmaması için şekerli ve limonlu suyun içinde bekletmek gerekiyor.
Ayva Reçeli Malzemeleri;
- 1,5 kilo ayva
- 1 kg+ 1 su barağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 7-8 adet tane karanfil
- 4 su bardağı su
Peki Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Ayvalar güzelce yıkanır.
Çekirdekleri çıkartılır ve ayrılır (daha sonra kullanılacak)
Ayvalar arzu ettiğiniz biçimde doğrayın.
Üzerine yarısı kadar su ilave edin ve kaynatın.
Ayırdığınız çekirdekleri de tencereye bırakın.
En kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Yavaş yavaş kırmızı rengini alınca ocaktan alıp dinlendirin.
Afiyet olsun...