Şekersiz Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Şekersiz süt reçeli, hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir reçel türüdür. Peki, nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Süt reçeli, kalsiyum ve fosfor bakımında zengindir.
Kökeni Güney Amerika'ya dayanan bu tatlı, A, C ve D vitamini içerir. Yalnızca kahvaltıda değil, kek, kurabiye gibi hamur işi tarifleri tatlandırmak için de kullanılır.
Peki, Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Süt Reçeli için Malzemeler;
- 8 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 litre süt
- Öncelikle bir litre sütü tencereye alın.
- Üzerine yaklaşık 8-10 kaşık pekmez ilave edin ve karıştırın.
- Daha sonra sütü ocağa alın.
- Kısık ateşte arada karıştırarak yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Bu ölçülerden yaklaşık 2 kase reçel çıkmaktadır.