Acı Biberli Reçel Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?
Acı Biberli Reçel, yok artık daha neler dediğinizi duyar gibiyim. Ama evet böyle bir reçel var, Ve tarifi haberimizde. Denemeye ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Acı Biber Reçeli, değişik tatlar arayanlara bir alternatif olabilir. Eminiz çok beğeneceksiniz. O zaman denemeye ne dersiniz?
Acı Biberli Reçel Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?
Malzemeler;
- 10-12 adet Meksika biberi
- 1 adet orta boy tatlı kırmızı biber
- 600 ml elma sirkesi
- 1 kg toz şeker
- 4 adet elma
Nasıl Yapılır?
- Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve ince ince doğrayın. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın.
- Yıkadığınız elmaları bir kürdan yardımı ile sık bir şekilde delin.
- Biberleri ve elmaları bir tencereye alarak şeker ve elma sirkesini de ilave ettikten sonra orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan reçeli daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Püf Noktaları Nelerdir?
- Biberin acılığını almak için, bir saat suda bekletip süzdükten sonra kullanabilirsiniz.
- Ellerinizin yanmasını önlemek için, reçeli hazırlarken eldiven kullanabilirsiniz.
- Bal ve limon suyu, reçelin daha yoğun bir kıvama sahip olmasını sağlar.
- Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin.
- Kullanıma başladığınız acı biber reçelini buzdolabında saklayın.
AFİYET OLSUN...