Taze Hurma Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Taze Hurma meyvesini sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama gerçekten çok lezzetli bir meyvedir. O zaman neden reçelini yapmayalım?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Taze Hurma Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?
Büşra Ünal Yazar

Lezzeti ile damakları şenlendiren taze hurma meyvesi ayrıca sağlık için faydalıdır. Meyve, balgama ve öksürüğe iyi gelmektedir, tansiyonu düşürür, sindirim sistemini rahatlatır, aç karnına tüketildiğinde bağırsaktaki asalakları öldürür, hafızayı güçlendirir, Hamilelerde sütü artırır, yaşlanmayı geciktirir ve dinç tutar.

E bu kadar faydalı olan bu meyvenin reçeli de güzel olur dedik ve denedik. İşte tarifi..

Taze Hurma Reçeli Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Malzemeler;

  • 5 adet büyük boy hurma (Tercihen olgun ve sert)
  • 300 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet karanfil tanesi

Peki Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın. İrice dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz hurmaları bir tencereye aktarın. Üzerine toz şekeri ve karanfil tanesini ekleyin, suyu dökün. Orta ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Kıvam alınca limon suyunu ekleyin. 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Afiyet olsun..

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa