Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Simit tarifi

Sokak Lezzetleri denince akla gelen ilklerden simit. Sokaktaki lezzetli tutturmak mümkün müdür bilemem ama evde denemeye değer. İşte çıtır çıtır simit tarifi....

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Simit tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pazar kahvaltılarının en sevilen hamur işlerinden simiti evde yapıyoruz. Üstelik 30 dakikada hazır!

Simit Nasıl Yapılır, Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım bardak sıcak su
  • Yarım bardak ılık süt
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı un
  • Susam

Yapılışı;

  • Şeker, maya, un ve tuz karıştırılır
  • Bu karışıma ılık su, ılık süt, yumurta, eritilmiş tereyağı eklenir ve tekrar karıştırılır
  • Hamur iyice toparlanana kadar yoğurmaya devam edilir
  • Ilık bir yerde hamur mayalanmaya bırakılır
  • Hamur mayalanınca altı eşit parçaya ayırılır ve 10 dakika daha bu şekilde mayalandırılır
  • İyice dinlenen hamurların her biri 50 cm uzunluğuna getirilir
  • İki parça yan yana koyulur ve örgü şeklinde üst üste dolanır. Halka haline getirilen hamurun iki ucu bağlanır
  • Bir kapta su, pekmez ve un karıştırılır
  •  Hazırlanan her simit hamuru bu karışıma daldırılır ve üzerine susam serpilir
  • Üzerini kapatarak 20 dakika daha mayalandırılır
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa