Kurban Bayramında Et Yemeyenler İçin Sebze Yemeği Tarifleri: Fırında Erişteli Ispanak

Malum önümüz kurban bayramı. Geçen yazılarımızda kurban bayramında etten yapılabilecek tarifleri sıralamıştık. Peki ya et yemeyenler ne yiyecek. Et yemeyen misafirleriniz için yapabileceğiniz birbirinden enfes tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kurban Bayramında Et Yemeyenler İçin Sebze Yemeği Tarifleri: Fırında Erişteli Ispanak
Büşra Ünal Yazar

Fırında Erişteli Ispanak Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fırında Erişteli Ispanak

Malzemeler;

  • 500 gram iri doğranmış ıspanak
  • 1 tane orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı erişte
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 250 gram beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır;

  • Zeytinyağı bir tavaya alınır ve soğan eklenerek kavrulur
  • Daha sonra ıspanak eklenir ve 2 dakika kadar pişirip ocaktan alınır
  • Erişte kaynar tuzlu suda haşlanır ve suyu süzdürülür
  • Yoğurt, yumurta ve baharatlar bir kasede karıştırılır
  • Orta boy bir fırın kabının tabanına kavrulan ıspanak yayılır ve üzerine beyaz peynir serpilir
  • Haşlanan erişte peynirin üzerini kapatacak şekilde yayılır
  • En son yoğurtlu sos üzerine gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir
  • Fırından almadan önce kaşar peyniri serpilerek 10 dakika daha peynir eriyip kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa