Mısır Kaburga Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Mısır Kaburga Tarifi, Nasıl Yapılır?
Mısır Kaburga Tarifi
Malzemeler;
- 1 tane süt mısır
- Kişniş
- Paprika
- 1 çay kaşığı kereviz tuzu
- Rendelenmiş eski kaşar peyniri
Sosu için;
- Yarım lime suyu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı acı sos
Nasıl Yapılır;
- 1 tane mısır tezgahın üzerine alınır ve bıçağın üzerine dik bir şekilde yerleştirin.
- Başka bir bıçakla mısırın üzerindeki bıçağa vurarak ortadan ikiye ayırılır
- Kalan parçalar da ortadan ikiye bölünerek 8 adet küçük parça çıkartılır
- Mısırlar sıcak suyun içerisine koyulur ve 5-6 dakika haşlanır
- Mısır haşlanmış sudan çıkartıldıktan sonra kızgın yağa alınır
- Mısırı kızartılırken üzerine kişniş, çok az kereviz tuzu, paprika, rendelenmiş eski kaşar peyniri eklenir
- Eski kaşar yerine rendelenmiş parmesan peyniri de kullanılabilir
- Sosu için bir kabın içerisine 2 kaşık mayonez, yarım lime suyu ve bir kaşık acı sos eklenir
- Tüm malzemeler karıştırılır ve sos kıvamı elde edilir