Mısır Kaburga Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Mısır Kaburga Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Mısır Kaburga Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mısır Kaburga Tarifi

Malzemeler;

  • 1 tane süt mısır
  • Kişniş
  • Paprika
  • 1 çay kaşığı kereviz tuzu
  • Rendelenmiş eski kaşar peyniri

Sosu için;

  • Yarım lime suyu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos

Nasıl Yapılır;

  • 1 tane mısır tezgahın üzerine alınır ve bıçağın üzerine dik bir şekilde yerleştirin.
  • Başka bir bıçakla mısırın üzerindeki bıçağa vurarak ortadan ikiye ayırılır
  • Kalan parçalar da ortadan ikiye bölünerek 8 adet küçük parça çıkartılır
  • Mısırlar sıcak suyun içerisine koyulur ve 5-6 dakika haşlanır
  • Mısır haşlanmış sudan çıkartıldıktan sonra kızgın yağa alınır
  • Mısırı kızartılırken üzerine kişniş, çok az kereviz tuzu, paprika, rendelenmiş eski kaşar peyniri eklenir
  • Eski kaşar yerine rendelenmiş parmesan peyniri de kullanılabilir
  • Sosu için bir kabın içerisine 2 kaşık mayonez, yarım lime suyu ve bir kaşık acı sos eklenir
  • Tüm malzemeler karıştırılır ve sos kıvamı elde edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa