Kök sebzeli börek Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davet ettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kök sebzeli börek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Kök sebzeli börek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kök sebzeli börek Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 kg buğday unu
  • 1 paket maya
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 3 tane kereviz
  • 1 tane havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzere için:

  • Biberiye

Nasıl Yapılır;

  • Buğday unu, maya ve tuz geniş bir yoğurma kabına alınır
  • Su yavaşça ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecek şekilde yoğurulur
  • Hamur toparlanınca üzeri nemli bir bezle örtülerek bir saat dinlenmeye bırakılır
  • İç harç için haşlanıp kabukları soyulan kerevizler ezilerek püre haline getirilir
  • Rendelenen havuç, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır
  • Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır
  • Parçalar elde hafif açılır
  • İçerisine kerevizli harçtan eklenir ve hamur avuçta yuvarlanarak kapatılır
  • Elle bastırılarak inceltilir
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır
  • Börekler kızgın yağda kızartılır
  • Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı çektirilir
  • Üzeri biberiye ile süslenerek sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa