Kök sebzeli börek Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davet ettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Kök sebzeli börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kök sebzeli börek Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 kg buğday unu
- 1 paket maya
- 4 su bardağı su
- Tuz
İç harcı için:
- 3 tane kereviz
- 1 tane havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Üzere için:
- Biberiye
Nasıl Yapılır;
- Buğday unu, maya ve tuz geniş bir yoğurma kabına alınır
- Su yavaşça ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecek şekilde yoğurulur
- Hamur toparlanınca üzeri nemli bir bezle örtülerek bir saat dinlenmeye bırakılır
- İç harç için haşlanıp kabukları soyulan kerevizler ezilerek püre haline getirilir
- Rendelenen havuç, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır
- Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılır
- Parçalar elde hafif açılır
- İçerisine kerevizli harçtan eklenir ve hamur avuçta yuvarlanarak kapatılır
- Elle bastırılarak inceltilir
- Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır
- Börekler kızgın yağda kızartılır
- Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı çektirilir
- Üzeri biberiye ile süslenerek sıcak servis yapılır