Makarnadan su böreği Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davet ettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Makarnadan su böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Makarnadan su böreği tarifi, Nasıl Yapılır?

Makarnadan su böreği Tarifi

Malzemeler;

  • 3 tane yufka
  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 500 gram beyaz peynir
  • Tuz

Makarnadan su böreği Nasıl Yapılır?

  • Makarna haşlanır ve süzülür
  • Bir kâsenin içinde yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz iyice karıştırılır
  • Karışımın 3/4'ünü makarnanın içine ilave edilir ve tüm malzemeler özdeşleştirilir
  • Böreğin pişirileceği fırın tepsisi yağlanır ve ilk yufka tepsiye serilir
  • Yufkanın üzerine makarna karışımının yarısı dökülür ve eşit şekilde tepsiye yayılır
  • İkinci yufka iki eşit parçaya bölünür
  • Parçalardan biri tepsideki makarnanın üzerine serilir ve ayırılan sos karışımıyla ıslatılır
  • Peynir ve maydanoz küçük bir kapta karıştırılır
  • Islatılmış yufkanın üzerine karıştırılan peynir ve maydanoz eklenir ve tüm tepsiye yayılır
  • Börek içinin üzerine diğer yarım yufka yerleştirilir ve tekrar sosla ıslatılır
  • Geriye kalan makarna, yufkanın üzerine eklenir
  • Tepsiye ilk serilen yufkanın kenarları makarnanın üzerine doğru katlanır
  • Son yufka böreğin en üstüne yerleştirilir ve geriye kalan sos karışımı yufkanın üzerine sürülür
  • Börek 225 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirilir
  • Fırından çıkarılan böreğin üzerine fırça yardımıyla biraz su sürülür ve börek dinlendirilerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa