Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kekikli Tavuk Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kekikli Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
- Limon dilimleri (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Tavuk parçaları yıkanır ve kağıt havluyla kurulanır
- Bir kabın içerisine zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiber eklenir, İyice karıştırılır
- Tavuk parçaları bu karışıma batırılarak her tarafı iyice kaplanır, Karışımın içerisinde en az 30 dakika kadar dinlendirilir
- Tavuklar ızgara ya da tavada orta ateşte pişirilir, Her iki tarafı da güzelce kızartılır, Tavukların iç kısımlarının tamamen pişmesine ve dış kısmının güzelce renk almasına dikkat edilir
- Pişen tavuklar servis tabağına alınır ve üzeri limon dilimleri ile süslenerek sıcak servis yapılır