Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Mısırlı Pilav Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mısırlı Pilav Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı taze mısır
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak pirinç yıkanır ve süzgece koyularak suyunun süzülmesi sağlanır
- Bir tencereye tereyağı eklenir ve eritilir
- Soğan yemeklik doğranır ve tencereye eklenerek kısık ateşte pembeleşene kadar sotelenir
- Mısırlar tencereye eklenir ve birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilir
- Pirinç tencereye eklenir ve karıştırılarak pirincin tereyağı ve soğanla birlikte kavrulması sağlanır
- Su, tuz ve karabiber eklenir
- Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
- Pilav kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısılır ve pilavın suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
- Pilav piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı tutularak 10 dakika dinlendirilir
- Sonrasında pilavı bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırılarak servis yapılır