Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Ispanak Çorbası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Yarım limonun suyu
- Tuz, karabiber, ve pul biber
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak, taze ıspanaklar iyice yıkanır ve sapları ayıklanır, Ardından iri iri doğranır
- Bir tencereye zeytinyağı eklenir ve ısıtılır
- Soğan küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir, Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur
- Sarımsaklar ezilerek tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur
- Sarımsakların kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edilir
- Doğranmış ıspanaklar tencereye eklenir ve karıştırılarak kısık ateşte sotelenir
- Ispanaklar küçülüp yumuşayana kadar pişirilir
- Sebze suyu veya tavuk suyu tencereye eklenir
- Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte ısıtılır
- Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve 15-20 dakika kadar ıspanaklar yumuşayana kadar pişirilir
- Pişen ıspanak çorbası blendır veya çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır
- Süt eklenir ve tekrar karıştırılır
- Çorbanın kıvamı isteğe göre ayarlanabilir
- Eğer çorba çok koyu olursa biraz daha süt eklenebilir
- Limon suyu eklenir ve karıştırılır
- Son olarak, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir
- Baharatlar damak zevkine göre ayarlanabilir
- Çorba ocaktan alınır ve sıcak bir şekilde servis yapılır, İsteğe bağlı olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirilebilir