Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kıymalı Makarna Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kıymalı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Tuz
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Makarna paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır, Suyuna biraz tuz eklenir Haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenarda bekletilir
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtılır
- Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
- Sarımsaklar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
- Kıyma eklenir ve kavurulur
- Kıyma suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir
- Kıyma iyice kavrulduktan sonra baharatlar (pul biber, karabiber, kekik) eklenir ve tuzu isteğe bağlı olarak ayarlanır, Karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir
- Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve kıyma ile iyice karıştırılır, Tüm malzemelerin birbirine yeterince karışması için birkaç dakika daha pişirilir
- Servis tabaklarına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilerek sıcak servis yapılır