Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kıymalı Makarna Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Kıymalı Makarna Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kıymalı Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gram makarna
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Makarna paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır, Suyuna biraz tuz eklenir Haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenarda bekletilir
  • Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtılır
  • Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
  • Sarımsaklar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
  • Kıyma eklenir ve kavurulur
  • Kıyma suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir
  • Kıyma iyice kavrulduktan sonra baharatlar (pul biber, karabiber, kekik) eklenir ve tuzu isteğe bağlı olarak ayarlanır, Karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir
  • Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve kıyma ile iyice karıştırılır, Tüm malzemelerin birbirine yeterince karışması için birkaç dakika daha pişirilir
  • Servis tabaklarına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilerek sıcak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa