Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze bezelye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- İsteğe bağlı olarak dereotu veya maydanoz (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Taze bezelyeler ayıklanır ve yıkanır
- Soğan ve sarımsak ince ince doğranır
- Geniş bir tencereye zeytinyağı eklenir ve ısıtılır
- Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
- Sarımsaklar eklenir ve kavurmaya devam edilir, Sarımsakların kokusu çıkarana kadar pişirilir
- Ayıklanmış bezelyeler tencereye eklenir ve karıştırılarak kısık ateşte birkaç dakika sotelenir
- Tencereye su, toz şeker ve limon suyu eklenir, Tuz ilave edilir
- Tüm malzemeler karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır
- Bezelyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir
- Arada karıştırılarak suyunun çekmesi sağlanır
- Pişen zeytinyağlı bezelye ocaktan alınır ve oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekletilir
- Servis yapılmadan önce üzerine isteğe bağlı olarak ince doğranmış dereotu veya maydanoz serpiştirilir
- Zeytinyağlı bezelye oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis edilir, Yanında limon dilimleriyle sunum yapılabilir