Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Fırında Kıymalı Patlıcan Yemeğine ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 250 gram dana kıyma
- 1 büyük boy rendelenmiş soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 büyük boy rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılıyor:
- Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesilir
- Dilimler tuzlu suya koyularak acısının çıkması sağlanır ve yaklaşık 15 dakika bekletilir
- Bu sırada kıymalı harç hazırlamak için, geniş bir tavada sıvı yağ kızdırılır
- Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsak eklenerek kavrulur
- Kıyma eklenir ve kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir
- Ardından rendelenmiş domatesler eklenir ve kıyma ile domatesler birbirine karışana kadar pişirilir
- Domates salçası suyla inceltilerek tavaya eklenir
- Karabiber, pul biber ve tuz da eklenerek harç ocaktan alınır
- Patlıcan dilimleri sudan çıkarılır ve kurulanır
- Ardından hafifçe yağlanmış fırın kabına yerleştirilir
- Her bir patlıcan diliminin üzerine kıymalı harçtan yayılır ve bu işlem tüm dilimler bitene kadar tekrar edilir
- Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir ve fırın kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir
- Fırında kıymalı patlıcanlar kızarana kadar pişirildikten sonra sıcak servis yapılır
