Sarımsaklı Makarna Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Bu tarif makarna canavarlarına gelsin.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sarımsaklı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram makarna
- 5-6 diş ince kıyılmış sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Parmesan peyniri (servis için)
- Taze doğranmış maydanoz (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Tencerede bol su kaynatılır ve içine biraz tuz eklenir, Makarna su kaynar kaynamaz içine atılır
- Makarnalar paket üzerindeki talimatlara göre pişirilir, Al dente kıvamında olmasına dikkat edilir
- Makarna pişerken, başka bir tavada tereyağı eritilir
- İnce kıyılmış sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulur
- Sarımsaklar güzelce kokularını salana kadar pişirilir
- Tereyağının üzerine süt eklenir ve karıştırılır
- Ardından tuz ve karabiber de eklenerek sos tatlandırılır
- Pişmiş olan makarnalar süzülür ve tencereye geri alınır
- Hazırlanan sarımsaklı sos makarnaların üzerine dökülür ve iyice karıştırılır
- Makarnaların her tarafının güzelce sosla kaplanması sağlanır
- Servis tabaklarına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirilir
- Taze doğranmış maydanozla süslenerek sıcak bir şekilde servis edilir
