Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Çok sağlıklı aşırı lezzetli...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler:- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Nane
Nasıl Yapılır:
- İnce bulgur yıkanır ve suyu süzülür
- Buğday haşlanır ve suyu süzülür
- Yoğurt, yumurta sarısı, un ve süt bir kasede karıştırılır
- Su veya tavuk suyu tencereye alınır ve kaynatılır
- Kaynayan suya ince bulgur eklenir ve 5 dakika kadar pişirilir
- Haşlanmış buğday eklenir ve karıştırılır
- Yoğurtlu karışım çorbaya ilave edilir ve sürekli karıştırılarak pişirilir
- Tuz eklenir ve karıştırılır
- Tereyağı eritilir ve kırmızı toz biber eklenir
- Çorba servis kasesine alınır, üzerine tereyağı, kırmızı toz biberli sos gezdirilir
- Nane yaprakları ile süslenerek servis edilir
