Tane biberli, defne dalında bonfile Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Akşama misafiriniz varsa bu tarif kaçmaz!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tane biberli, defne dalında bonfile Tarifi
Malzemeler:
- 600 gram dana bonfile
- 6 adet defne dalı
- 200 gram krema
- 40 gram tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kanyak
- 1 tatlı kaşığı kıtır soğan
- 60 gram tereyağı
Nasıl Yapılıyor:
- Bonfile 6 eşit parçaya ayrılır ve her parça bir defne dalına takılarak üzerine hafif zeytinyağı gezdirilir
- Bonfile parçaları, ızgarada her iki tarafı çevrilerek 7 dakika pişirilir
- Bir tavada tereyağı, karabiber hafifçe kavrulur
- Kanyak ve krema da eklendikten sonra bir taşım kaynatılır ve etler sosun içine alınır
- Soslu et servis tabağına yerleştirilir ve üzerine kıtır soğan serpiştirildikten sonra servis edilir
