Humuslu tavuk

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Davet sofranızda herkes parmaklarını yiyecek.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Humuslu tavuk
Büşra Ünal Yazar

Humuslu tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (Minik kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (Çok ince dilimlenmiş)
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 50-100 g tereyağı

Kırmızı köz biberli humus için:

  • 2 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılıyor:

  • Köz kırmızı biber, nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve baharatlar robota alınarak püre haline gelene kadar çekilir
  • Bir kapta tavuk etinin üzerine soya sosu dökülür ve 15 dakika bekletilir
  • Isıtılan tavaya zeytinyağı ilave edilerek tavuk sürekli karıştırılmak suretiyle 5-6 dakika kavrulur
  • Tüm baharatlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur
  • Ardından tereyağı ilave edilir ve 5 dakika daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır
  • Humus servis tabağına yayılır ve üzerine tavuk koyularak sıcak servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa