Donut Tarifi

Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Donut Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Donut Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 0,2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 0,5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kızartmak için:

  • Yeteri kadar sıvı yağ

Nasıl Yapılıyor: 

  • Şeker, vanilya, toz maya ve tuz bir kaba alınır
  • Sıvı malzemeler sırasıyla eklenir
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı da eklenir ve güzelce yoğurulur
  • Üzeri kapatılır ve 1 saat dinlendirilir
  • Dinlendirildikten sonra mutfak tezgâhı unlanır
  • Hamur merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır
  • Çember kalıplar yardımı ile halka şekli verilir
  • Ortasına küçük delikler açılır
  • Tavaya sıvı yağ alınır ve kızdırılır
  • Donut hamurları eklenir ve kızartılır
  • Üzerine tarçın serpilir ve hemen servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa