Donut Tarifi
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Donut Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 0,2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 çimdik tuz
- 1 adet oda sıcaklığında yumurta
- 100 gram tereyağı
- 0,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Kızartmak için:
- Yeteri kadar sıvı yağ
Nasıl Yapılıyor:
- Şeker, vanilya, toz maya ve tuz bir kaba alınır
- Sıvı malzemeler sırasıyla eklenir
- Oda sıcaklığındaki tereyağı da eklenir ve güzelce yoğurulur
- Üzeri kapatılır ve 1 saat dinlendirilir
- Dinlendirildikten sonra mutfak tezgâhı unlanır
- Hamur merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır
- Çember kalıplar yardımı ile halka şekli verilir
- Ortasına küçük delikler açılır
- Tavaya sıvı yağ alınır ve kızdırılır
- Donut hamurları eklenir ve kızartılır
- Üzerine tarçın serpilir ve hemen servis edilir
