Fransız Tostu
Tüm haftanın yorgunluğunu attıracak muhteşem bir pazar kahvaltısı hazırlıyoruz. Pazar kahvaltısına yakışacak o tarif geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fransız Tostu
Malzemeler:
- 4 dilim tost ekmeği
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için malzemeler:
- 2 yemek kaşığı bal
- 5 adet çilek
- 5 adet yaban mersini
- 1 tatlı pudra şekeri
Nasıl Yapılıyor:
- Yumurtalar geniş bir kase içerisine kırılır
- Üzerine süt, toz şeker ve vanilin ilave edilir ve bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpılır
- Tereyağı kısık ateşte eritilir
- Ekmekler, altı ve üstü kaplanacak şekilde karışıma bandırılır
- Daha önceden eritilmiş tereyağlı tavanın içerisine ekmekler bırakılır
- Ekmeklerin iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
- Pişen ekmeklerin üzerine önce bal sonrasında istenilen meyveler ilave edilir
- Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir
