Kışlık Hazırlıyoruz: Havuç Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Havuç Turşusu Tarifimize bayılacaksınız, İşte Yapılışı...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Havuç Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 2 kilogram havuç
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı elma sirkesi
- Bidonu dolduracak kadar su
- Sarımsak
Havuç Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılıyor:
- Havuçlar yıkanır ve istenilen şekilde doğranır
- Küçük bir bidona havuçlar yerleştirilir
- Arzuya göre sarımsaklar tat versin diye eklenir
- Bir kapta tuz, şeker, limon tuzu ve sirke karıştırılır
- Hazırlanan havuçların üzerinden boşaltılır
- Ardından bidonun aldığı kadar su ilave edilir
- Biraz ağzı açık bekletildikten sonra ağzı sıkıca kapatılır
- Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletilir
- İstenilen zamanda yemeğin yanında servis edilir
Kışlık Havuç Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
