Kışlık Hazırlıyoruz: Havuç Turşusu Tarifi

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Havuç Turşusu Tarifimize bayılacaksınız, İşte Yapılışı...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Havuç Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Havuç Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 kilogram havuç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Bidonu dolduracak kadar su
  • Sarımsak

Havuç Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılıyor: 

  • Havuçlar yıkanır ve istenilen şekilde doğranır
  • Küçük bir bidona havuçlar yerleştirilir
  • Arzuya göre sarımsaklar tat versin diye eklenir
  • Bir kapta tuz, şeker, limon tuzu ve sirke karıştırılır
  • Hazırlanan havuçların üzerinden boşaltılır
  • Ardından bidonun aldığı kadar su ilave edilir
  • Biraz ağzı açık bekletildikten sonra ağzı sıkıca kapatılır
  • Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletilir
  • İstenilen zamanda yemeğin yanında servis edilir

Kışlık Havuç Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa