Muz Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muz reçeli kahvaltılarda tüketilmesinin yanı sıra, tatlıların üzerinde marmelat olarakta kullanılıyor. Yapımı oldukça basit, lezzeti enfes, daha ne olsun.. Gelsin Tarifimiz...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Muz Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Muz Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

  • 1 kilogram muz
  • 500 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek limonun suyu

Muz Reçeli Nasıl Yapılıyor: 

  • Muzların kabukları soyulur ve ince bir şekilde doğranır
  • Tencerenin içerisine aktarılır
  • Üzerine şeker ve vanilya ilave edilir
  • Fazla zedelemeden karıştırılır
  • Yaklaşık olarak 1 saat bekletilir
  • Daha geniş bir tencereye aktarılarak orta ateşte kaynatılır
  • Üzerine limon suyu ilave edilir
  • Kaynamaya başlayınca altı kısılır
  • 5 dakika daha pişirilir
  • Kavanozlara aktarılır ve soğuyunca ağzı sıkıca kapatılır
  • İster kahvaltıda ister kek üzerine sürülerek tüketilebilir

   AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa