Muz Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?
Muz reçeli kahvaltılarda tüketilmesinin yanı sıra, tatlıların üzerinde marmelat olarakta kullanılıyor. Yapımı oldukça basit, lezzeti enfes, daha ne olsun.. Gelsin Tarifimiz...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Muz Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kilogram muz
- 500 gram şeker
- 1 paket vanilya
- Çeyrek limonun suyu
Muz Reçeli Nasıl Yapılıyor:
- Muzların kabukları soyulur ve ince bir şekilde doğranır
- Tencerenin içerisine aktarılır
- Üzerine şeker ve vanilya ilave edilir
- Fazla zedelemeden karıştırılır
- Yaklaşık olarak 1 saat bekletilir
- Daha geniş bir tencereye aktarılarak orta ateşte kaynatılır
- Üzerine limon suyu ilave edilir
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır
- 5 dakika daha pişirilir
- Kavanozlara aktarılır ve soğuyunca ağzı sıkıca kapatılır
- İster kahvaltıda ister kek üzerine sürülerek tüketilebilir
AFİYET OLSUN!
