Biberli Poğaça tarifi
Sizlere lezziz mi lezziz aynı zamanda kolay bir poğaça tarifi sunuyoruz. İşte damaklarınıza yapışacak o tat, Biberli Poğaça tarifi!
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HM
Haber Merkezi
Malzemeler:
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İç harcı için:
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz

Yapılışı:
- Bir kasede maya, şeker ve ılık sütü karıştırıp, 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Başka bir kasede un, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
- Mayalı karışımı unlu karışıma ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru üzerini streç filmle kapatıp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Bu arada iç harcı için soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanlara salça, susam, kekik ve pul biber ekleyip, karıştırın.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
- Bezeleri oklava yardımıyla küçük küçük açın ve üstüne iç harçtan koyun.
- Poğaçaları kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

Püf Noktaları:
- Hamuru yoğururken unu azar azar ekleyin.
- Hamuru mayalanmaya bırakırken ılık bir yerde bekletin.
- Poğaçaları pişirmeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürmek, daha parlak bir görünüm kazandırır.
- Poğaçaları fırına vermeden önce fırının alt kısmında ısıtmak, altlarının daha iyi pişmesini sağlar.