Yılbaşına Özel: Sebzeli Hindi Rosto
Yeni yıl coşkusunu sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? Yılbaşı Hindisiz düşünülemez. İşte Tüm Heybetiyle Yılbaşı Sofralarınızı Süsleyecek O Hindi Tarifi Geliyor...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yılbaşı gecesi, ailemiz ve sevdiklerimizle bir araya gelip, bir yılı geride bırakmanın tatlı hüznü ve yeni bir yıla merhaba demenin heyecanını yaşadığımız, anlamlı ve özel bir zaman.
Bu özel gecede, sofralarımızı süsleyen yemekler de tabii ki ayrı bir öneme sahip. Eğer bu yılbaşında hem lezzetli hem de hafif bir şeyler arıyorsanız, sebzeli hindi rosto tam size göre!
İşte sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyebileceğiniz, lezzeti damaklarda unutulmaz izler bırakacak Sebzeli Hindi Rosto Tarifi...
Yılbaşına Özel: Sebzeli Hindi Rosto
Malzemeler:
- 1 bütün hindi göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı biberiye
- 2-3 adet havuç
- 2-3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır:
- Hindiyi güzelce yıkayın ve kurulayın.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ile hindi göğsünü her yandan ovun.
- Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın ve hindiyle birlikte fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1-1,5 saat, hindi ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu enfes yemek, yılbaşı sofranızda hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunacak.
Herkesin bayılacağı bu tarifle yılbaşı gecenizi şenlendirin.
Mutlu Yıllar, Afiyet olsun!