Masterchef Hamsi Kayganası Tarifi
Masterchef'in dün akşamki bölümünde ana malzeme Hamsiydi. Yarışmacılardan hamsiyle yapılabilecek yemekler istendi. Hamsi Kayganası o yemeklerden biriydi. Peki, Hamsi Kayganası nasıl yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Hamsi sezonu gelmişken, Masterchef'te Ana Malzemeyi Hamsi olarak belirledi. Yarışmacılardan Hamsiyle yapılan yemekler istendi. Hamsi Kayganası ise o yemeklerden biriydi.
Hamsi Kayganası, Karadeniz bölgesine özgü bir tür balık omleti ve genellikle hamsinin bol olduğu dönemlerde yapılıyor.
Peki, Hamsi Kayganası Nasıl Yapılıyor, İşte Tarifi...
Hamsi Kayganası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram hamsi (temizlenmiş ve fileto haline getirilmiş)
- 3-4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 demet ince doğranmış dereotu
- Tuz, karabiber (tadına göre)
- Zeytinyağı veya tereyağı (pişirmek için)
- İsteğe bağlı olarak ince doğranmış soğan ve sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kasede çırpın. Un ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Hamsi filetolarını hazırlayın ve gerekiyorsa fazla suyunu alın.
- Hazırlanan hamsi filetolarını, ince doğranmış dereotu, tuz ve karabiber ile hamura ekleyin ve iyice karıştırın.
- Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine bir miktar zeytinyağı veya tereyağı ekleyin.
- Hazırlanan karışımı tavaya dökün ve altını kızartın. Daha sonra spatula ile dikkatlice çevirerek diğer tarafını da kızartın.
- Hamsi kayganasını altın sarısı rengini aldığında sıcak olarak servis edin.
- Yanında limon dilimleri ve isteğe bağlı olarak salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!