Masterchef Avunya Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Avunya Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1/2 kg erişte
- 1 kase nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarmısak
- Tuz, karabiber
- Kırmızıbiber
Nasıl Yapılır?
- Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve tepsiye yayıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika tutun.
- Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
- Domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Fırından çıkardığınız eriştelerin üzerine etli karışımı yayın.
- Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırın ve eriştelerin üzerine dökün.
- Kalan 1 yemek kaşığı tereyağında kırmızıbiberi kızdırın ve mantının üzerine gezdirin.
- Hazırladığınız mantıyı sıcak servis edin.