Zuhal Topal'la Yemekteyiz Osman'ın Menüsü: Dondurmalı Kadayıf Tatlısı

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta üçüncü gün yarışmacısı Osman, menüsünde tatlı olarak Dondurmalı Kadayıf Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Osman'ın Menüsü: Dondurmalı Kadayıf Tatlısı
Büşra Ünal Yazar

Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi, Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
  • Vanilyalı dondurma

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya başlayınca içine limon dilimi ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıfı parçalara ayırın ve biraz gevşetin.
  • Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine dökün, elinizle karıştırarak yağı her yerine yedirin.
  • Kadayıfın yarısını yağlanmış bir fırın kabına eşit şekilde yayın.
  • Üzerine iri çekilmiş ceviz içini serpiştirin.
  • Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıfların üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak kadayıfa, oda sıcaklığında beklettiğiniz şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
  • Servis yaparken her porsiyona bir top vanilyalı dondurma ekleyin.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa