BIST
10.065
-0,34%
DOLAR
34,8732
0,09%
EURO
36,6696
-0,11%
ALTIN
3.022,06
0,22%
PETROL
72,84
0,90%
BITCOIN
3.435.788
0,41%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 13°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mehmet Ali'nin Menüsü: Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mehmet Ali'nin Menüsü: Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mehmet Ali, ara soğuk olarak Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası tarifine yer verdi. Peki, Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 19:19
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 19:40
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gram Brüksel lahanası, temizlenmiş ve ikiye kesilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 adet büyük portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 yemek kaşığı bal
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/4 su bardağı kavrulmuş ceviz veya fındık
Nasıl Yapılır?
Fırını 200°C'ye ayarlayın.
Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye kesin.
Büyük bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Brüksel lahanalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde yayın.
Önceden ısıtılmış fırında, lahanalar yumuşayana ve kenarları kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Bu arada, küçük bir tavada portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, bal, ezilmiş sarımsak ve kırmızı pul biberi karıştırın.
Orta ateşte sosu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin.
Pişen Brüksel lahanalarını fırından çıkarın ve hazırladığınız portakallı sosu üzerine dökün.
İyice karıştırın ki her tarafı sosla kaplansın.
Üzerine kavrulmuş ceviz veya fındık serpiştirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!.
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sen Ağlama İstanbul konusu ne? Sen Ağlama İstanbul'da kimler oynuyor?
Sen Ağlama İstanbul'un Kubat'ı İsmail Hacıoğlu kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Şehrazat'ı Simay Barlas kimdir?
Sen Ağlama İstanbul'un Ferhat'ı Aytaç Şaşmaz kimdir?
Brain Rot Nedir? Brain Rot Ne Demek?
Doğal antibiyotiğin bu zararlarını bilen yok! O kişilerin tüketmesi yasak! İşte sarımsağın bilinmeyen zararları!
10K Ne Demek? Sosyal Medyada 10K Ne Anlama Geliyor?
Sonraki Sayfa
×
Ara