Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mehmet Ali'nin Menüsü: Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ilk gün yarışmacısı Mehmet Ali, ara soğuk olarak Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası tarifine yer verdi. Peki, Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 19:19
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 19:40
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Mehmet Ali'nin Menüsü:  Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi, Zeytinyağlı Portakallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram Brüksel lahanası, temizlenmiş ve ikiye kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet büyük portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/4 su bardağı kavrulmuş ceviz veya fındık

Nasıl Yapılır?

  •  Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye kesin. 
  • Büyük bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
  • Brüksel lahanalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında, lahanalar yumuşayana ve kenarları kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Bu arada, küçük bir tavada portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, bal, ezilmiş sarımsak ve kırmızı pul biberi karıştırın. 
  • Orta ateşte sosu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin.
  • Pişen Brüksel lahanalarını fırından çıkarın ve hazırladığınız portakallı sosu üzerine dökün. 
  • İyice karıştırın ki her tarafı sosla kaplansın.
  • Üzerine kavrulmuş ceviz veya fındık serpiştirin ve sıcak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa