Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem tatlı olarak Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı Tarifi...
Dondurma Eşliğinde İncir Tatlısı
Malzemeler:
- 10 adet kuru incir
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 1/2 limonun suyu
- Vanilyalı dondurma
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 limonun suyu
Nasıl Yapacağız?
- Kuru incirleri güzelce yıkayın ve üzerlerini hafifçe kesin.
- İncirleri yumuşamaları için 1,5 su bardağı sıcak suda yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- Bir tencerede su ve şekeri karıştırarak kaynatın.
- Şeker eriyince, limon suyunu, tarçın çubuğunu ve karanfilleri ekleyin.
- Karışımı 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- İncirleri şerbetin içine atın ve kısık ateşte incirler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürebilir.
- Pişirme işlemi bittikten sonra incirleri soğumaya bırakın.
- Servis yaparken, her bir porsiyon için bir veya iki adet inciri tabağa alın.
- Üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz daha şerbet dökerek veya çırpılmış krema, fıstık ya da ceviz ile süsleyerek servis edin.
- Afiyet olsun!