Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem ara sıcak olarak Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması Tarifi...
Zeytinyağlı Sarımsaklı Yoğurtlu Bulgur Sarması
Malzemeler:
Bulgur Harcı İçin:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 orta boy soğan, ince doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Sarma İçin:
- Yarım kilo asma yaprağı (taze veya salamura kullanılabilir)
Yoğurtlu Sos İçin:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak, dövülmüş
- Tuz
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
Nasıl Yapacağız?
- İnce bulguru bir kaseye alın, üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve şişmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
- Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Şişmiş bulgura soğanlı karışımı, ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
- Taze asma yapraklarını kullanıyorsanız, hafifçe haşlayın.
- Salamura asma yaprakları kullanıyorsanız, tuzunu almak için sıcak suda bekletin ve ardından suyunu süzün.
- Asma yaprağının pürüzsüz yüzeyi masaya gelecek şekilde serin.
- Her yaprağın ortasına hazırladığınız bulgur harcından bir miktar koyun.
- Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayarak, sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın.
- Yoğurdu bir kaseye alın, içine dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Sarmaları bir servis tabağına dizin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt sosunu dökün.
- Küçük bir tavada zeytinyağı ve pul biberi kızdırın, yoğurtlu sarmaların üzerine gezdirin.
- Afiyet olsun!