Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Gırar Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci yarışmacısı Çiğdem başlangıç olarak Gırar Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: ​Gırar Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çiğdem'in Menüsü: Gırar Çorbası Tarifi...

Gırar Çorbası

Malzemeler:

  • 500 gram gıdık eti (temizlenmiş ve küçük parçalara ayrılmış)
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
  • 1 litre su (etin haşlanması için)
  • 1 çay bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane

Nasıl Yapacağız?

  • Gıdık etini temizleyin ve küçük parçalara ayırın. 
  • Eti bir tencerede suyla birlikte haşlayın. 
  • Et yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir.
  • Başka bir tencerede tereyağını veya sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates ve biber salçasını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış eti ve önceden haşlanmış nohutu tencereye ekleyin.
  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin. 
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
  • Servis yaparken üzerine nane serpebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa