Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Cevizli, Toz Biberli Kuru Cacık
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Kübra'nın menüsünde ara soğuk olarak belirlediği Cevizli, Toz Biberli Kuru Cacık tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Cevizli, Toz Biberli Kuru Cacık Tarifini sizler için araştırdık. İşte Cevizli, Toz Biberli Kuru Cacık...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Cevizli, Toz Biberli Kuru Cacık...
Malzemeler:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 adet salatalık
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay bardağı ceviz içi (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
Nasıl Yapacağız?
- Salatalıkları yıkayın ve kabuklarını soyun.
- Salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin. Suyunu süzmek için hafifçe sıkın.
- Bir karıştırma kabında süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu iyice karıştırın.
- Doğranmış salatalıkları yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
- İnce doğranmış ceviz içini yoğurt ve salatalık karışımına ekleyin.
- Toz biberi ve kuru naneyi karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Hazırladığınız kuru cacığı servis tabağına alın.
- Üzerine zeytinyağını gezdirin.
AFİYET OLSUN!