Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Beşamel Soslu Abant Kebabı

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının 10-14 Haziran haftasında yarışan Kübra'nın menüsünde ana yemek olarak belirlediği Beşamel Soslu Abant Kebabı tarifi seyirciler tarafından çok merak edildi. Beşamel Soslu Abant Kebabı tarifini sizler için araştırdık. İşte Beşamel Soslu Abant Kebabı Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Beşamel Soslu Abant Kebabı
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz - Beşamel Soslu Abant Kebabı...

Malzemeler:

Kebabı İçin:

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeler İçin:

  • 2 adet patlıcan (küp doğranmış ve kızartılmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış ve kızartılmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış ve kızartılmış)

Nasıl Yapacağız?

  1. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Küp doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.,
  6. Tereyağını bir tencerede eritin.
  7. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  9. Tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın.
  10. Ocaktan almadan önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırarak eritin.
  11. Patlıcan, patates ve kabağı küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
  12. Kızartılmış sebzeleri bir fırın tepsisine yayın.
  13. Üzerine pişirdiğiniz et karışımını eşit şekilde yayın.
  14. En üste hazırladığınız beşamel sosu dökün ve yayın.
  15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, beşamel sosun üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa