Elmalı Milföy Tart Nasıl Yapılır?
Tarçın ve elma milföy hamurunda buluştu, ve ortaya enfes bir tart çıktı. Mutlaka deneyin. İşte tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bu enfes tart, nasıl yapılır, İşte tarifi...
Elmalı Milföy Tart Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 3 milföy
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
- 3 tane elma
- Kırık fındık parçaları
Yapılışı;
- Elmalar yıkanır yarım ay şeklinde dilimlenir
- Çekirdekli kısımlar çıkarılır
- Milföy hamurlarının kenarları dışarıdan içeriye doğru katlanıp bir çerçeve haline getirilir
- Dilimlenen elmalar milföy hamuruna dizilir
- Üzerine toz şeker ve tarçın serpilir
- Ardından üzerine kırık fındık parçaları serpiştirilir
- Hazırlanan milföyler, 180 derecede 10 dakika boyunca pişirilir.

AFİYET OLSUN.