Saray Lokması Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Saray Lokması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Saray Lokması Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tane yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Şerbet için;
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır;
- Bir tencerede şeker, su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır
- Şerbet kıvamına gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
- Un geniş bir kaba elenir, Tuz eklenir harmanlanır ve ortası havuz şeklinde açılır
- Şeker ve kuru maya, yarım su bardağı suya eklenir karıştırılarak eritilir
- Karışım kaptaki unun ortasına dökülür
- Kenardaki unla üstü örtülür ve bir süre bekletilir
- Aynı kaba kalan ılık su, zeytinyağı ve yumurta ilave edilir yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur
- Üstü bir bezle örtülüp ılık bir yerde hamur kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika bekletilir
- Kızartma tenceresinde zeytinyağı ısıtılır
- Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparılıp yağa atılır
- Pembeleşinceye kadar kızartılır
- Kızaran hamurlar sıcakken soğuk şerbetin içine atılır
- Şerbet iyice çekip dibe çökene kadar bekletilip servis tabağına alınır
- Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpip sade veya kaymakla servis yapın.