Saray Lokması Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Saray Lokması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Saray Lokması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Saray Lokması Tarifi

Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Şerbet için;

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılır;

  • Bir tencerede şeker, su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır
  • Şerbet kıvamına gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
  • Un geniş bir kaba elenir, Tuz eklenir harmanlanır ve ortası havuz şeklinde açılır
  •  Şeker ve kuru maya, yarım su bardağı suya eklenir karıştırılarak eritilir
  • Karışım kaptaki unun ortasına dökülür
  • Kenardaki unla üstü örtülür ve bir süre bekletilir
  • Aynı kaba kalan ılık su, zeytinyağı ve yumurta ilave edilir yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur
  • Üstü bir bezle örtülüp ılık bir yerde hamur kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika bekletilir
  • Kızartma tenceresinde zeytinyağı ısıtılır
  • Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparılıp yağa atılır
  • Pembeleşinceye kadar kızartılır
  • Kızaran hamurlar sıcakken soğuk şerbetin içine atılır
  • Şerbet iyice çekip dibe çökene kadar bekletilip servis tabağına alınır
  • Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpip sade veya kaymakla servis yapın.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa