Vişneli Lokum Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Vişneli Lokum Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Vişneli Lokum Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vişneli Lokum Tarifi

Malzemeler:

  • 800 gram toz şeker
  • 160 gram pudra şekeri
  • 120 gram mısır nişastası
  • 30 gram mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar
  • 330 ml vişne suyu
  • 375 ml su
  • 170 ml su
  • Yarım limon

Nasıl Yapılır;

  • 375 ml. su tencereye alınır, 800 gram şeker ilave edilir
  • Biraz karıştırılıp limon suyu eklenir, kaynamaya bırakılır
  • 30 dakika kaynatılıp koyulaşan şerbet ocaktan alınır
  • 170 ml su başka bir tencereye doldurulur, 330 ml vişne suyu ilave edilir
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar eklenir
  • 120 gram mısır nişastası ilave edilir
  • 30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırılır, mikserle çırpılır
  • Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırlanan şerbet yavaşça ve karıştırmaya devam edilerek ilave edilir, mikserle çırpılır
  • Şerbet tamamen eklendikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırılarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatılmaya devam edilir
  • Koyulaşan karışım ocaktan alınır
  • Kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serilir
  • Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürülür
  • Lokum harcı tepsiye boşaltılır, Oda ısısında 5 saat bekletilir
  • Üzerine dokunulduğunda ele yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demek oluyor. 
  • 160 gram pudra şekeri bir kaseye alınır
  • 30 gram mısır nişastası eklenip iyice karıştırılır
  • Karışımın bir kısmı elekle lokumun üzerine serpilir
  • Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpilir
  • Lokum yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alınır
  • Üzerindeki yağlı kağıt kaldırılır ve kalan pudra şekeri üzerine bolca serpilir
  • Pizza kesme bıçağıyla istenilen genişlikte kesilir
  • Tekrar pudra şekerine bulanır ve kapaklı bir kapta saklanır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa