Vişneli Lokum Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Vişneli Lokum Tarifi, Nasıl Yapılır?
Vişneli Lokum Tarifi
Malzemeler:
- 800 gram toz şeker
- 160 gram pudra şekeri
- 120 gram mısır nişastası
- 30 gram mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı krem tartar
- 330 ml vişne suyu
- 375 ml su
- 170 ml su
- Yarım limon
Nasıl Yapılır;
- 375 ml. su tencereye alınır, 800 gram şeker ilave edilir
- Biraz karıştırılıp limon suyu eklenir, kaynamaya bırakılır
- 30 dakika kaynatılıp koyulaşan şerbet ocaktan alınır
- 170 ml su başka bir tencereye doldurulur, 330 ml vişne suyu ilave edilir
- 1 tatlı kaşığı krem tartar eklenir
- 120 gram mısır nişastası ilave edilir
- 30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırılır, mikserle çırpılır
- Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırlanan şerbet yavaşça ve karıştırmaya devam edilerek ilave edilir, mikserle çırpılır
- Şerbet tamamen eklendikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırılarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatılmaya devam edilir
- Koyulaşan karışım ocaktan alınır
- Kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serilir
- Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürülür
- Lokum harcı tepsiye boşaltılır, Oda ısısında 5 saat bekletilir
- Üzerine dokunulduğunda ele yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demek oluyor.
- 160 gram pudra şekeri bir kaseye alınır
- 30 gram mısır nişastası eklenip iyice karıştırılır
- Karışımın bir kısmı elekle lokumun üzerine serpilir
- Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpilir
- Lokum yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alınır
- Üzerindeki yağlı kağıt kaldırılır ve kalan pudra şekeri üzerine bolca serpilir
- Pizza kesme bıçağıyla istenilen genişlikte kesilir
- Tekrar pudra şekerine bulanır ve kapaklı bir kapta saklanır