Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi
Malzemeler:
- 240 ml. yoğunlaştırılmış süt
- 180 gram esmer şeker
- 115 gram tuzsuz tereyağı
- 200 gram beyaz çikolata
- Deniz tuzu
Nasıl Yapılır;
- 20 cm’lik bir fırın tepsisi yağlanır ve üzerine yağlı kağıt koyulur
- Orta boy bir tencereye yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker ve tereyağı eklenir
- Kısık ateşe koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır
- Isı orta dereceye getirilir ve karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar karıştırılmaya devam edilir
- Karamel karışımı ocaktan alınır ve tüm beyaz çikolata eklenerek karıştırılır
- Muhallebi hazırlanan kalıba dökülür
- Üzeri düzeltilir ve üzerine tuz serpilir
- Donması için 3-4 saat, hatta gece boyunca buzdolabına koyulur
- Servis etmek için kalın kareler halinde kesilir
- Fudge’ı buzdolabında saklanır