Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi

Malzemeler:

  • 240 ml. yoğunlaştırılmış süt
  • 180 gram esmer şeker 
  • 115 gram tuzsuz tereyağı
  • 200 gram beyaz çikolata
  • Deniz tuzu 

Nasıl Yapılır;

  • 20 cm’lik bir fırın tepsisi yağlanır ve üzerine yağlı kağıt koyulur
  • Orta boy bir tencereye yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker ve tereyağı eklenir
  •  Kısık ateşe koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır
  • Isı orta dereceye getirilir ve karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar karıştırılmaya devam edilir
  • Karamel karışımı ocaktan alınır ve tüm beyaz çikolata eklenerek karıştırılır
  • Muhallebi hazırlanan kalıba dökülür
  • Üzeri düzeltilir ve üzerine tuz serpilir
  • Donması için 3-4 saat, hatta gece boyunca buzdolabına koyulur
  • Servis etmek için kalın kareler halinde kesilir
  • Fudge’ı buzdolabında saklanır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa