Havuçlu Toplar Tarifi

Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Havuçlu Toplar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...

Havuçlu Toplar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Havuçlu Toplar Tarifi

Malzemeler:

  • 2 tane havuç
  • 1.5 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 30 gram margarin
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır;

  • Havuçların kabukları soyulur iri rendelenir ve bir tencereye alınır
  • Şeker, su ve vanilya eklenip kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir
  • Pişen havuçlar ocaktan alınıp, margarin, ceviz içi ve ufalanmış bisküviler eklenir ve karıştırılır
  • Karışımdan parçalar kopartılıp elde yuvarlanır
  • Hindistan cevizine bulanıp servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa