Havuçlu Toplar Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Havuçlu Toplar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Havuçlu Toplar Tarifi
Malzemeler:
- 2 tane havuç
- 1.5 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 30 gram margarin
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır;
- Havuçların kabukları soyulur iri rendelenir ve bir tencereye alınır
- Şeker, su ve vanilya eklenip kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir
- Pişen havuçlar ocaktan alınıp, margarin, ceviz içi ve ufalanmış bisküviler eklenir ve karıştırılır
- Karışımdan parçalar kopartılıp elde yuvarlanır
- Hindistan cevizine bulanıp servis yapılır