Baklava Yufkasından Sebzeli Börek Tarifi
Büyük bir arkadaş grubunuz var ve akşam 5 çayına davet ettiniz. Eh çayın yanına ikramlık hazırlamak lazım dimi. İşte size çayın ve muhabbetin yanında iyi gidecek o tarif.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kısık ateşte çayı demlenmeye bırakın. Ve başlayın bu lezzetin yapımına...
Baklava Yufkasından Sebzeli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Baklava Yufkasından Sebzeli Börek Tarifi
Malzemeler:
- Yarım paket baklava yufkası
- 1 tane pırasa
- 1 tane kabak
- 1 tane havuç
- 100 gram brüksel lahana
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
- 2/3 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır;
- Ayçiçek yağı ısıtılır
- İnce doğranan pırasa, rendelenen havuç, ince doğranan brüksel lahanası eklenir ve hafif sotelenir
- Ocaktan almaya yakın rendelenen kabak eklenir
- Son olarak tuz ve karabiber eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır
- Baklavalık yufkaların arasına ayçiçek yağı sürülerek 3 kat olacak şekilde yerleştirilir ve ortadan ikiye bölünür
- Üzerine suyu süzdürülen sebzeli harç ve ceviz eklenir
- Kenarlar içe doğru kıvrılarak rulo şeklinde sarılır
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir
- Yağlanan tepsiye dizilir
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir, Ilık servis yapılır