MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kuzu Mutancana Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Mutancana Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 800 gr kuzu eti
- 100 gr arpacık soğan
- 50 gr soyulmuş iç badem
- 50 gr kuru kayısı
- 30 gr razaki üzüm
- 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
- 50 gr kuru incir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı sumak
Kuzu Mutancana Nasıl Yapılır?
- Tencerede eritilen tereyağına et ilave edilir ve suyu çekinceye kadar ara ara karıştırılarak kavurulur
- Ufak doğranmış soğanlar eklenip 2-3 dakika daha kavurulur, Ilık su eklenir ve kısık ateşte 45 dakika pişirilir
- Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuz ilave edilir ve 5 dakika daha pişirilir
- Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısı sotelenir, Üst kısmı kekik ile süslenir.