MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kuzu Mutancana Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kuzu Mutancana Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kuzu Mutancana Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

  • 800 gr kuzu eti
  • 100 gr arpacık soğan
  • 50 gr soyulmuş iç badem
  • 50 gr kuru kayısı
  • 30 gr razaki üzüm
  • 50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
  • 50 gr kuru incir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı sumak

Kuzu Mutancana Nasıl Yapılır?

  • Tencerede eritilen tereyağına et ilave edilir ve suyu çekinceye kadar ara ara karıştırılarak kavurulur
  • Ufak doğranmış soğanlar eklenip 2-3 dakika daha kavurulur, Ilık su eklenir ve kısık ateşte 45 dakika pişirilir
  • Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuz ilave edilir ve 5 dakika daha pişirilir
  • Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısı sotelenir, Üst kısmı kekik ile süslenir.

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa