MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kuzu Etli Tas Kebabı Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Etli Tas Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti
- 300 gr arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- Kuyruk yağı
- 12 taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 kahve fincanı nar pekmezi
Kuzu Etli Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
- Kuzu eti küçük parçalar şeklinde kesilir
- Soğanların kabuğu soyulur
- Et, tuz, karabiber ve soğan bir kaba alınır, harmanlanır
- Isıya dayanıklı bir tasa bu harç doldurulur
- Üzerine 1 çay bardağı su eklenir
- Tasın üzeri kuyruk yağıyla kapatılır
- Tas içindekilerle birlikte yuvarlak bir fırın tepsisine ters çevrilir
- Maydanozlar ve taze soğanlar temizlenip, kıyılır
- Tasın çevresine bu harç yayılır
- Harcın üzerine nar pekmezi gezdirilir
- Yemek kısık ateşte 3 saat boyunca pişirilir
- Tas tepsiden alınır
- Yemek pirinç pilavıyla birlikte servis edilir