MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Steak And Paris Mash Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Steak And Paris Mash Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- Biftek (kişi sayısına göre)
Paris Mash için:
- 200 gram tereyağı
- 1 kg patates
Steak And Paris Mash Nasıl Yapılır?
- Paris mash için; Patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır
- Haşlanan patatesler patates ezeceği veya çatal ile ezilerek püre haline getirilir
- Hazırlanan püre iki kez tel süzgeçten geçirilir, Bu sayede pürüz kalması önlenebilir
- Ezilen patatesler tekrardan ocağa alınır ve düşük ısıda karıştırılır
- Soğuk tereyağı küçük parçalar halinde doğranır
- Patatesler ocaktan alınır ve içine tereyağı parçaları eklenerek karıştırılır
- İstenirse süt veya krema da ilave edilebilir
- Steak için; biftekler tavada kızartılır
- Orta pişmiş bir et isteniyorsa etin bir tarafı 4, diğer tarafı da 4 dakika pişirilir
- Hazırlanan steakler, paris mash ile birlikte servis edilir