MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile Tarifi, Nasıl yapılır?
Malzemeler:
Bonfile için:
- 400 g bonfile
- 6 su bardağı su
- 2 defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı değirmen karabiber
Polenta için:
- Tuz
- 6 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı mısır unu
- 1-2 dal maydanoz
- 1-2 dal taze fesleğen
- 2-3 dal taze kekik
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile Nasıl Yapılır?
- Bonfile bir tencereye alınır
- Üzerine su, defne yaprağı ve değirmen karabiber ilave edilir
- Bonfile yumuşayıncaya kadar haşlanıp ocaktan alınır
- Et suyu süzülüp temiz bir tencereye alınır
- Polenta için süzülen et suyuna tuz ve tereyağı eklenip tekrar kaynatılır
- Mısır unu tel süzgeçten geçirilir
- Su kaynamaya başlayınca tencereye boşaltılıp karıştırılır
- Karışım tencerenin kenarlarına yapışmayacak hale geldiğinde ince kıyılan yeşillikler ilave edilip karıştırılır
- Polenta bir servis tabağına alınır
- Üzerine haşlanan bonfile ilave edilip sıcak servis edilir