MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Fırında Kuzu Karski Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Fırında Kuzu Karski Tarifi, Nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 kg kuzu karski
- 6 adet patates
- 6 adet biber
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Fırında Kuzu Karski Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karski güzelce dilimlenir
- Bir kabın içinde kekik, zeytinyağı, karabiber ve pul biber karıştırılır
- Dilimlenen karski karışımın içerisine alınarak marine edilir
- Daha sonra etler fırın tepsisine yerleştirilir ve 1 bardak su ilave edilir
- Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatıldıktan sonra, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirilir
- Bu sırada sebzeler iri iri doğranır ve baharatlarla marine edilir
- Etler pişince tepsideki folyo kaldırılır ve etler tuzlanır
- Etlerin üzerine sebzeler eklenerek, 1 bardak daha su eklenir ve tekrar fırına verilir
- Patatesler kızarmaya başlayınca sebzeler tepsiden çıkartılır
- Et 10 dakika daha pişirilip fırından çıkartılarak servis edilir