Kışlık Hazırlıyoruz: Karışık Turşu Tarifi (10 kilogramlık)
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Karışık Turşu Tarifi (10 kilogramlık)
Malzemeler:
- 1 adet lahana
- 1 demet maydanoz
- 1 kase sarımsak
- 1 kilo havuç
- 1 kilo yeşil ve pembe sert domates
- 1 kilo kırmızı kapya biber
- 1 kilo yeşil kapya biber
- 1 buçuk kilo kornişon salatalık
- Yarım kilo acı yada tatlı turşuluk biber
- 6-7 yemek kaşığı iri tuz
- 1 litre sirke
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 1 kase nohut
Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılıyor:
- Bol suyla yıkanıp ayıklanan lahana çok iri olmayacak şekilde doğranır
- Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı tuz ilave edilip bekletilir
- Domatesler küp şekilde doğranır
- Havuç ve salatalıklar kalın halkalar şeklinde dilimlenir
- Biberler dilim dilim doğranır
- Maydanozlar saplarıyla birlikte 4-5 parçaya bölünür
- Tüm malzemeler bir kapta harmanlanır ve turşu yapılacak kavanoza bastırılarak yerleştirilir
- Karışımın üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke eklenir
- Hava kabarcıklarının çıkması için yavaşça yere vurdurulup sallandırılır
- Kavanozunuzun kapağı kapatılır ve serin bir yerde dinlenmeye alınır
