Kışlık Hazırlıyoruz: Karışık Turşu Tarifi (10 kilogramlık)

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Karışık Turşu Tarifi (10 kilogramlık)
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Karışık Turşu Tarifi (10 kilogramlık)

Malzemeler:

  • 1 adet lahana
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kase sarımsak
  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo yeşil ve pembe sert domates
  • 1 kilo kırmızı kapya biber
  • 1 kilo yeşil kapya biber
  • 1 buçuk kilo kornişon salatalık
  • Yarım kilo acı yada tatlı turşuluk biber 
  • 6-7 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 litre sirke
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 kase nohut

Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılıyor: 

  • Bol suyla yıkanıp ayıklanan lahana çok iri olmayacak şekilde doğranır
  • Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı tuz ilave edilip bekletilir
  • Domatesler küp şekilde doğranır
  • Havuç ve salatalıklar kalın halkalar şeklinde dilimlenir
  • Biberler dilim dilim doğranır
  • Maydanozlar  saplarıyla birlikte 4-5 parçaya bölünür
  • Tüm malzemeler bir kapta harmanlanır ve turşu yapılacak kavanoza bastırılarak yerleştirilir
  • Karışımın üzerine tuz, şeker, limon tuzu ve sirke eklenir
  • Hava kabarcıklarının çıkması için yavaşça yere vurdurulup sallandırılır
  • Kavanozunuzun kapağı kapatılır ve serin bir yerde dinlenmeye alınır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa